Friday, 9 May 2014

Coz i strong


   Kekadang-kadang kita tak sedar dalam dunia ni ada orang yang sayang kita, dan sering perhatikan kita. kita tak  nampak sebab hati kita dekat orang lain tpi kita sedar cinta dan sayang tu indah,bila kita tgk awam kita tau tenangnya dunia nie jika kita boleh terbang tinggi-tinggi mcm bidadari . kita diberi pilihan untuk dicintai atau mencintai ,kita boleh mengubah takdir kita jika kita nak..jgn mudah putus asa walaupun kita tahu kita lemah.
 bila ada orang sayang kita , hormat lah pada diorang sbb diorang sangat ngan kita walaupun kita tak menghargai diri kita, kenapa kita nak tinggalkan dunia yang indah nie ? jangan kerana sesuatu atau apa pun yang berlaku kat kita , kita kena give up...
 Kita kena bangkit kita kena bangun walau apa pun yang berlaku, kuatkan diri kita.. sbb tak ada manusia yang sempurna dalam dunia nie... tanpa usaha tanpa semangat mane lah nak datangnya kejayaan itu..
buang perkara yang tak patut ada dalam hidup kita ,ambik perkara yang patut ada dalam hidup kita ..
ingat lah  "D.U.I.T"  ialah doa usaha istifar tawakal .

#COZ#SOMETIMES#I KNOW #THERE #ARE #SOMEONE #FOR #ME
@HANSNORAZMI @LIFE

Wednesday, 7 May 2014

Adam Zahrah

Assalamualaikum..
Hari ni Hans nk citer Bab kawin.. Korang taw maksud kawin ..perkahwinan bermaksud penyatuan dia hati untuk mendirikan sebuah keluarga atas dasar cinta ,jodoh,pilih keluarga Dan takdir. Sering kita pertikaikan soal kawin muda..lepas spm nk kawin ? Muda Sgt? Hmm ... Terlalu awal? X ready lagi?..
 Hans nk cerita pasal perempuan yg dilamar 5 Kali...Ada seorang ank gadis yang bernama Zahrah dia nie baru berumur 18 tahun ,dia seorang gadis yg berhijab  Dan berniqab ...dia dilahirkan dalam keluarga yang kaya raya. Dalam satu masa 3 orang jejaka telah jatuh cinta padanya kerana terpegun akan lirikan Mata zahrah. Mata zahrah yg berwarna coklat gelap dengan bulu Mata yang lentik. Mmg menjadi kegilaan wanita2 zaman skrg...walaupun secara logik , mmg pelik jika Mata menjadi punca utama jatuh cinta...pada 13 hari bulan zahrah dilamar oleh tengku Harris dengan Wang hantaran 150 ribu USD . tpi zahrah menolak lamaran tersebut.
  Esoknya pula zahrah dilamar boleh syed yahya seorang jutawan dengan Wang hantaran 300 dinar emas ..tapi zahran menolak jugak. Syed yahya mengatakan kepada zahrah "kenapa kamu tidak menerima Lamar Ku?" . Zahrah Diam membisu...dia melangkah menaiki ank tangga lalu masuk ke dalam bilik.. Setelah 10 hari berlalu .. Dtang sebuah keluarga yang dtg dgn bju yg lusuh dan buruk. Mereka dtg untuk meminang zahrah Wang hantaran yang diberi cuma lah 10 ribu Dan senaskah al-quran...zahrah menerima lamaran tersebut ...walaupun dia tahu umur nya masih belum sesuai untuk mendirikan rumah tangga...
 Dihari perkahwinan zahrah ,suaminya bertanya "wahai isteriku, kenapa engkau menerima Ku walaupun aku hanya mampu melamar my dengan Wang hantaran 10 ribu?Dan kenapa engkau menolak lamar syed dan tengku?" Jawab zahrah dengan tenang " wahai suamiKu Adam Zulkairi  jika bukan harta yang Ku cari.,bukan rupa yang Ku Cari, bukan pangkat yang Ku cri tapi aku mencari seorang lelaki yang menjadikan aku isterinya bukan kerana harta bukan kerana rupa tapi kerana cinta Ku pada mu.

#hansnorazmi #lovestory

Monday, 5 May 2014

How Much I love u?"

Awak selalu tnye saya berapa bnyk saya sayng awk, OK hari nie saya jawab.. Awk time first time kita date , awk asyik tnye  saya ...how much u love me?. Tpi saya Diam je...saje nk dengki awk...suka tgk awk merajuk manja2..comel mcm budak2.

Awak ingat x time kita sambut anniversary kita yg first...awk tnye saya "how much u love me?" Hahah tpi saya Diam jugak msa tu...saya senyum je..lepas tu saya srung cincin nama awk n saya dijri awk..awk suka Sgt..

Awk nak taw kenapa saya Diam? Sbb syg saya x terkira kt awk ...awk ibarat bintang yg x key dikira..saya bulan yg cuma Ada satu...:) saya mencinta awk dunia akhirat .


#juststory #hansnorazmi #aboutlove