Saturday, 22 August 2015

TERIMA KASIH SAYANG

Biarlah warkah bercerita diruangan ringkas Yang serba kekurangan dan kurang pandangan Memang ia hadir bersama sepi Di ruang rumah yang tiada penghuni untuk disinggahi Cintaku.. Didalam hatiku yang jua penuh dengan mu Ingin ku bicara dengan cinta ku yang menggunung Tinggi ke puncak yang tak tertinggi untuk kau capai Lihatlah dengan jiwamu yang suci Kerana setiap luahan, memang dari cinta ku tulus Tidak kerana aku terpesona dengan duniamu yang penuh hiasan....... Cinta.. andai kau terbaca Jangan lupa untuk menyampai ke hatimu Bahawa kaulah yang terindah dalam hidupku Sekalipun engkau tidak pernah mengendahkan Namun aku tetap cinta mu sepenuh hatiku....... Terima kasih, kau membaca

Thursday, 26 June 2014

"Take My Heart"

You can take my heart for a walk on a beach, 
you can take my heart for a little trip, 
you can take my heart very close to your heart, 
you can take my heart forever if you like 

[REFRAIN:]
But not every heart, 
belongs to any other, 
You and I, 
you and I 
are meant to be 
I'm the one for you 
you're the one for me 
you love me as much as I do 
when you look at me 
and we're skin to skin 
I want you so, 
please come in 
And you love me more and more, 
and my love grows up with you, 
and you kiss me more and more 
and I kiss you too 
and I kiss you too! 

If I take your heart, 
I'll cherish it every day 
If I take your heart, 
I'll heal these old wounds 
If I take your heart, 
It's to make it happy 
If I take your heart, 
It's forever close to mine 

[REFRAIN:]
But not every heart, 
belongs to any other, 
You and I, 
you and I 
are meant to be 
I'm the one for you, 
you're the one for me, 
you love me as much as I do, 
when you look at me 
and we're skin to skin 
I want you so, 
please come in! 
And you love me more and more 
and my love grows up with you, 

And you kiss me more and more, 
and I kiss you too! 
and I kiss you too! 

I don't care,I don't care 
if I'm again carried away 
If you swear,if you swear 
to give me your heart in return! 

I don't care,I don't care 
If I'm again carried away, 
If you swear,if you swear 
to give me your heart in return, 
to give me your heart in return!

Saturday, 21 June 2014

Asbak -Aku Tanpa Kamu

Jangan tinggalkan aku
Tetaplah bersamamu
Kuingin kau menjadi
Yang terbaik dalam hidupku
Cintaku hanya satu
Hanya untuk dirimu
Maafkanlah diriku
Bila pernah menyakitimu
Aku tanpa kamu apa aku mampu
Melewati semua tanpa cintamu
Hati ini sudah terbalut kasihmu
Engkaulah hidupku
Aku tanpa kamu apa aku mampu
Melewati semua sendiri tanpamu
Hati ini sudah terbalut kasihmu
Engkaulah hidupku
Cintaku hanya satu
Hanya untuk dirimu
Maafkanlah diriku
Bila pernah menyakitimu
Aku tanpa kamu apa aku mampu
Melewati semua tanpa cintamu
Hati ini sudah terbalut kasihmu
Engkaulah hidupku
Aku tanpa kamu apa aku mampu
Melewati semua sendiri tanpamu
Hati ini sudah terbalut kasihmu
Engkaulah hidupku

ENCIK MIMPI - Ayuh Tinggalkan Dia

Dah berkali-kali ku terfikir dan tertanya
Entah bagaimana kau sangkut kepadanya
Aku lihat dia taklah sekacak mana
Ai geram hati ku rasa
Di sini ku sedia menggantikan tempatnya
Kan ku buktikan ku lebih hebat darinya
Ayuh sayang jangan tangguh-tangguhkan masa
Janganlah tunggu lama-lama
Oh sayang sayang sayang sayang
Sejuta kali sayang
Tiada yang ku sayang selain kamu sayang
Sayang ku pada kamu takkan menghilang
Oh rindu rindu rindu rindu
Sejuta kali rindu
Hanya diri kamu yang selalu aku rindu
Setiap masa pun kamu dalam kalbuku
Sayang, ku kan setia
Akan ku pastikan kamu bahagia
Takkan ku biarkan kamu menderita
Tanpa rasa cinta
Sayang ku kan mencinta
Lebih dari apa kau dapat darinya
Ku janji kaukan pasti rasa sempurna
Tinggalkan lah dia
Ayuh~
Tinggalkan lah dia
Akan ku binakan mu istana bahagia
Ku lantik diriku menjadi panglima cinta
Yang akan melindungi kamu setiap masa
Kerna kamu sang puterinya

Wednesday, 18 June 2014

Raffi Qusyairi & Dania Kaisara

         Perkahwinan kita diatur oleh kedua ibu bapa kita sayang time tu abg ngan sayang tak kenal sangat  walaupun sebenarnya abg dah ada pilihan lain , abg terpaksa lepas kan pilihan abg sebab nak ikut cakap mak dan abah abg. Mak berkenan sangat ngan sayang sebab sayang ni ada ciri-ciri menantu idaman mak, abah pulak jenis tak kisah diikutkan je apa mak abg wat.
 Pada hari keluarga abg merisik sayang  abang memang x pernah tengok wajah  sayang  masa tu hati abang betul2 dah jatuh aty ngan sayang.cantik nya sayang mcm bidadari syurga mata sayang cntik kulit syang putih kemerah-merahan. tutur kata sayang lemah lembut je tergugat iman abg sayang time tu. rasa masa tu nak ajak je syang tunang  n nikah terus ..hahaha >.<  tpi abg control perangai tambah ego abg kan
  sebulan lepas tu hari tunang kita pulak  sayang cantik sgt pkai gaun putih merah...cantik nya sayang . jujur abg kata walaupun kita jrang berbicara sumpah abang cintakan sayang sorang je..abang harap sayang jadi orang yang terpenting dalam hidup abg.time kita ambik gambar tu abang happy sangat sebab kini kita tunang then kita kawin.kikiki...time majlis pertunangan kita tu sayang bagi abang hadiah , abg terasa pelik pulak time tu then syang kata "Happy birthday my fiance Raffi Qusyairi" abng pun lupa birthday hari tu...pandai syg wat suprise.
  seminggu lepas tu girlfriend abg call dia kata dia nak jumpa abang balik, abg pun jumpa dia then dia kata dia nk abng jumpa parents dia, bila abng bagi taw dia abg dh engaged ngan sayang , dia kata " i akan pasti kan perempuan yg rampas u dari i mampus" dia sakit aty dan abg takut abg kehilangan sayang .. Sarah ni mmg perempuan giler dari U dulu dia suka abg tapi abg nie pun sengal jugak p layan dia...abg kan playboy semua pompuan abg nk try,,abg terpaksa janji ngan dia abg x kan tinggal kan dia ..maaf sayang setahun abg terpaksa curang ngan sayang.
  10 .03.2014 abg kuar ngan sarah ..  time tu kita owg kat cafe..sarah tgh beli makan tuk abg....syang p kat abg n tegur abg "Assalamualaikum abg :) , abg wat pe kat sini? x ajak Dania pun:( smpai aty kuar x ajak kan" then abg terkejut sgt habis lah kalo syng taw abg kuar ngan pompuan lain , time tu pulak sarah dtng kat meja tu "Woi pompuan sial ko sape? tak de keja kacau pakwe aku?" sarah simbah air kopi kat syang . abg x sempat nk halang sarah habis kuyup syg ...abg tampar sarah mase tu abg ckp " ko sape sarah nak panggil dia pompuan sial? n sejak biler lak aku nie jadi pakwe ko?! sedar diri lah sikit pompuan ko tu x layak untuk aku! dah Dania jum kita blah biarkan pompuan bodoh nie"abg tarik tangan sayang maaf syg , semua nie salah abg sebab terlalu ikutkan perangai si sarah tu
  Dalam keta syg diam je abg taw sayang sedih " Abg mintak maaf dania, abg janji lepas nie abg x kan layan mane2 pompuan pun, abg sayang nia sorang je forgive me sayang"  syg kata " tak pe lah abg , nia dh maafkan abg ..nia harap abg berubah"..
 Alhamdulilah 3 bulan lepas tu kita ijab kabul :) semua dh berubah abg dan sayang dh sah menjadi suami  isteri dan selepas 5 tahun kita nikah  kini kita dah ada 2 orang anak sorang perempuan sorang lelaki , yang lelaki nama Adam Raikal yang perempuan pulak nama dia Qasirah Dayana...

Syang u are always the first n the last Cinta Raffi untuk Dania


#love story @hansnorazmi

Friday, 9 May 2014

Coz i strong


   Kekadang-kadang kita tak sedar dalam dunia ni ada orang yang sayang kita, dan sering perhatikan kita. kita tak  nampak sebab hati kita dekat orang lain tpi kita sedar cinta dan sayang tu indah,bila kita tgk awam kita tau tenangnya dunia nie jika kita boleh terbang tinggi-tinggi mcm bidadari . kita diberi pilihan untuk dicintai atau mencintai ,kita boleh mengubah takdir kita jika kita nak..jgn mudah putus asa walaupun kita tahu kita lemah.
 bila ada orang sayang kita , hormat lah pada diorang sbb diorang sangat ngan kita walaupun kita tak menghargai diri kita, kenapa kita nak tinggalkan dunia yang indah nie ? jangan kerana sesuatu atau apa pun yang berlaku kat kita , kita kena give up...
 Kita kena bangkit kita kena bangun walau apa pun yang berlaku, kuatkan diri kita.. sbb tak ada manusia yang sempurna dalam dunia nie... tanpa usaha tanpa semangat mane lah nak datangnya kejayaan itu..
buang perkara yang tak patut ada dalam hidup kita ,ambik perkara yang patut ada dalam hidup kita ..
ingat lah  "D.U.I.T"  ialah doa usaha istifar tawakal .

#COZ#SOMETIMES#I KNOW #THERE #ARE #SOMEONE #FOR #ME
@HANSNORAZMI @LIFE

Wednesday, 7 May 2014

Adam Zahrah

Assalamualaikum..
Hari ni Hans nk citer Bab kawin.. Korang taw maksud kawin ..perkahwinan bermaksud penyatuan dia hati untuk mendirikan sebuah keluarga atas dasar cinta ,jodoh,pilih keluarga Dan takdir. Sering kita pertikaikan soal kawin muda..lepas spm nk kawin ? Muda Sgt? Hmm ... Terlalu awal? X ready lagi?..
 Hans nk cerita pasal perempuan yg dilamar 5 Kali...Ada seorang ank gadis yang bernama Zahrah dia nie baru berumur 18 tahun ,dia seorang gadis yg berhijab  Dan berniqab ...dia dilahirkan dalam keluarga yang kaya raya. Dalam satu masa 3 orang jejaka telah jatuh cinta padanya kerana terpegun akan lirikan Mata zahrah. Mata zahrah yg berwarna coklat gelap dengan bulu Mata yang lentik. Mmg menjadi kegilaan wanita2 zaman skrg...walaupun secara logik , mmg pelik jika Mata menjadi punca utama jatuh cinta...pada 13 hari bulan zahrah dilamar oleh tengku Harris dengan Wang hantaran 150 ribu USD . tpi zahrah menolak lamaran tersebut.
  Esoknya pula zahrah dilamar boleh syed yahya seorang jutawan dengan Wang hantaran 300 dinar emas ..tapi zahran menolak jugak. Syed yahya mengatakan kepada zahrah "kenapa kamu tidak menerima Lamar Ku?" . Zahrah Diam membisu...dia melangkah menaiki ank tangga lalu masuk ke dalam bilik.. Setelah 10 hari berlalu .. Dtang sebuah keluarga yang dtg dgn bju yg lusuh dan buruk. Mereka dtg untuk meminang zahrah Wang hantaran yang diberi cuma lah 10 ribu Dan senaskah al-quran...zahrah menerima lamaran tersebut ...walaupun dia tahu umur nya masih belum sesuai untuk mendirikan rumah tangga...
 Dihari perkahwinan zahrah ,suaminya bertanya "wahai isteriku, kenapa engkau menerima Ku walaupun aku hanya mampu melamar my dengan Wang hantaran 10 ribu?Dan kenapa engkau menolak lamar syed dan tengku?" Jawab zahrah dengan tenang " wahai suamiKu Adam Zulkairi  jika bukan harta yang Ku cari.,bukan rupa yang Ku Cari, bukan pangkat yang Ku cri tapi aku mencari seorang lelaki yang menjadikan aku isterinya bukan kerana harta bukan kerana rupa tapi kerana cinta Ku pada mu.

#hansnorazmi #lovestory