Friday, 27 December 2013

resepi ku chef hans

Assalamualaikum
hari nie hans nak kongsi resepi hans yang bru hans buat tadi,memang sangat..nama resepi tersebut ialah BEBOLA KENTANG :D yummy

bahan2 nya ialah :

 7 biji kentang( dikupas )
secubit garam
secubit ajinamoto
2/5 air putih
bawang goreng dan daun sup (mengikut suka sendiri)
daun sup dipotong halus
2 biji telur dikacau

1.mula2 rebus kentang sehingga empuk
2.lenyek kentang  yang direbus tadi
3. selepas melenyek kentang tadi masuk kan bawang goreng dan daun sup yang dipotong halus tadi..
4.gaul sehingga sebati
5.kemudian bulatkan kentang tadi
6.last sekali celup dengan telur dan goreng dengan suhu yang sederhana

THANK YOU

-.- people is ____!

  Hari nie hans rasa nak story pasal life kebanyakkan banyak suka sgt judge org lain right? kalo cantik/handsome jew mesti dipuji-puji mcm ank raja tapi kalo dh buruk muka mula lah kata "eiwww muka yang buruk, perangai lagi teruk #bukannakkutuktapikenyataan  sesentengah people suka ckp mcm tu right? tapi kadang2 salah juga pada budak2 yang suka tonjolkan diri diorg  nak publisiti sebab muka dan wajah mereka -.-" kalo ada sesuatu bakat boleh tonjolkan diri tapi kalo dok muka jew lama2 muka berkedut-kedut jugak kan?#Kenyataanok.
  contohlah  tulis caption kat gmbr "saya tahu saya x cantik x mcm korang cute/handsome " n lagi satu ayat yang hans rasa bangang pun ada ayat"tolong jangan  peduli pic nie, saya taw saya buruk" nampak tak permainan dia? then wat status "sape yang ada ibu tolong like" -.- nie status smpah , semua org dilahirkan oleh ibu mereka ...dan mereka semestinya ada ibu dan ayah walaupun parents diorg x de kat dunia tapi parents diorg duniaakhirat.
  lagi satu korang sedar tak ?  sekarang budak suka sgt wat auto tag, auto follow ,auto friend,auto like n auto2 sebagainya.-.- diorg happy sbb hot then kita bengang sbb ada Notification yang x de kaitan ngan kita, hans pernah kena auto tag 10 kali pada org yg sama :D hey2 sakit pulak aty hans masa tu rasa mcm nk potong bawang dekat dapur tak pun baling kulit durian kat muka diorg

LIFE MUST GO ON

Asssalamualaikum
   Dah lama rasanya hans tak update blogger so today hans nak update tentang 2014, taun depan semua berubah hans dah tak skola lagi dah habis skola x ley nak jumpa kawan2 n sahabat tersayang t.t so sad! spm dh habis skrg hans kena cari jalan untuk  hadapi masa depan taun depan dh 18 years old.
 Insyallah kalo result spm hans cemerlang, hans nak study ambik course seni rekaaan dan pakaian atau pun seni kulinari. risau sangat sekarang sebab hans bukan pintar lagi bijak hans cuma orang biasa jew apa sekarang yang hans harapkan ialah dapat 5 A 4B   kalo nak dpt 9 A susah sikit sebab hans x macam sibling hans yang lain. tapi kata org "nobody perfect"kan? so hans dh  buat yang terbaik hans dh cuba hans dh iktiar.
 Harapan hans sekarang hans cuma nak berubah jadi yang lebih serious dalam setiap perkara,i am tired with my life...sometimes dont everyone is right..:) the life must go on, just be like the tree