Wednesday, 18 June 2014

Raffi Qusyairi & Dania Kaisara

         Perkahwinan kita diatur oleh kedua ibu bapa kita sayang time tu abg ngan sayang tak kenal sangat  walaupun sebenarnya abg dah ada pilihan lain , abg terpaksa lepas kan pilihan abg sebab nak ikut cakap mak dan abah abg. Mak berkenan sangat ngan sayang sebab sayang ni ada ciri-ciri menantu idaman mak, abah pulak jenis tak kisah diikutkan je apa mak abg wat.
 Pada hari keluarga abg merisik sayang  abang memang x pernah tengok wajah  sayang  masa tu hati abang betul2 dah jatuh aty ngan sayang.cantik nya sayang mcm bidadari syurga mata sayang cntik kulit syang putih kemerah-merahan. tutur kata sayang lemah lembut je tergugat iman abg sayang time tu. rasa masa tu nak ajak je syang tunang  n nikah terus ..hahaha >.<  tpi abg control perangai tambah ego abg kan
  sebulan lepas tu hari tunang kita pulak  sayang cantik sgt pkai gaun putih merah...cantik nya sayang . jujur abg kata walaupun kita jrang berbicara sumpah abang cintakan sayang sorang je..abang harap sayang jadi orang yang terpenting dalam hidup abg.time kita ambik gambar tu abang happy sangat sebab kini kita tunang then kita kawin.kikiki...time majlis pertunangan kita tu sayang bagi abang hadiah , abg terasa pelik pulak time tu then syang kata "Happy birthday my fiance Raffi Qusyairi" abng pun lupa birthday hari tu...pandai syg wat suprise.
  seminggu lepas tu girlfriend abg call dia kata dia nak jumpa abang balik, abg pun jumpa dia then dia kata dia nk abng jumpa parents dia, bila abng bagi taw dia abg dh engaged ngan sayang , dia kata " i akan pasti kan perempuan yg rampas u dari i mampus" dia sakit aty dan abg takut abg kehilangan sayang .. Sarah ni mmg perempuan giler dari U dulu dia suka abg tapi abg nie pun sengal jugak p layan dia...abg kan playboy semua pompuan abg nk try,,abg terpaksa janji ngan dia abg x kan tinggal kan dia ..maaf sayang setahun abg terpaksa curang ngan sayang.
  10 .03.2014 abg kuar ngan sarah ..  time tu kita owg kat cafe..sarah tgh beli makan tuk abg....syang p kat abg n tegur abg "Assalamualaikum abg :) , abg wat pe kat sini? x ajak Dania pun:( smpai aty kuar x ajak kan" then abg terkejut sgt habis lah kalo syng taw abg kuar ngan pompuan lain , time tu pulak sarah dtng kat meja tu "Woi pompuan sial ko sape? tak de keja kacau pakwe aku?" sarah simbah air kopi kat syang . abg x sempat nk halang sarah habis kuyup syg ...abg tampar sarah mase tu abg ckp " ko sape sarah nak panggil dia pompuan sial? n sejak biler lak aku nie jadi pakwe ko?! sedar diri lah sikit pompuan ko tu x layak untuk aku! dah Dania jum kita blah biarkan pompuan bodoh nie"abg tarik tangan sayang maaf syg , semua nie salah abg sebab terlalu ikutkan perangai si sarah tu
  Dalam keta syg diam je abg taw sayang sedih " Abg mintak maaf dania, abg janji lepas nie abg x kan layan mane2 pompuan pun, abg sayang nia sorang je forgive me sayang"  syg kata " tak pe lah abg , nia dh maafkan abg ..nia harap abg berubah"..
 Alhamdulilah 3 bulan lepas tu kita ijab kabul :) semua dh berubah abg dan sayang dh sah menjadi suami  isteri dan selepas 5 tahun kita nikah  kini kita dah ada 2 orang anak sorang perempuan sorang lelaki , yang lelaki nama Adam Raikal yang perempuan pulak nama dia Qasirah Dayana...

Syang u are always the first n the last Cinta Raffi untuk Dania


#love story @hansnorazmi

No comments:

Post a Comment